Načítání...

Recept: Carpaccio z červené řepy a kozího sýru

Chcete vytvořit něco vyjímečného a máte rádi červenou řepu a kozí sýr?

Pokud při jídle vyloženě nevyžadujete, že musí obsahovat maso tak vám přináším skvělý recept, který obsahuje tyto dvě úžasné zeleninové suroviny a jistě potěší všechny milovníky zdravé stravy. Tento pokrm z červené řepy je vegetariánskou variantou na carpaccio z hovězího masa.

Suroviny

  • červená řepa
  • olivový olej
  • kozí sýr
  • rukola
  • piniové oříšky
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva
  • med
  • kousky nakrájené hrušky

Postup:

Červenou řepu umyjeme, pokapeme olivovým olejem, osolíme a pořádně zabalíme do alobalu (můžeme dát raději i dvě vrstvy - pakliže by se vám v troubě nechtěně řepa “vylila” máte o něžádoucí vůni v troubě postaráno). Pak pečeme v troubě na 200 stupňů asi hodinu a půl, dokud řepa nezměkne.

Jakmile je řepa měkká, vyjmeme ji z alobalu a po zchladnutí ji oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme po talíři, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a citrónovou šťávou. Posypeme rukolou, kousky kozího sýru, dáme piniové oříšky a podáváme s opečenými toasty či čerstvě upečenými bagetkami. Hotové jídlo můžeme pokapat pro zjemnění medem.

Mimia.cz vám přeje dobrou chuť.